Thema's

Sommige onderwerpen zijn alleen toegankelijk voor leden op basis van hun lidmaatschap. Nog geen lid?
Bekijk wat we voor je kunnen doen

(Inter)Nationale Handel

Modint is partner en expert op alle gebieden van internationale handel. Van juridische contracten en douanezaken tot kwaliteitskeurmerken en labelling. De Modint-Voorwaarden bieden zowel in binnen- als buitenland bescherming.

Human Capital

Modint zet zich in voor een aantrekkelijke sector met een goed sociaal beleid. We geven juridisch advies, helpen bij scholing en informeren onze leden over o.a. pensioen, cao en de RI&E. Voor leden zijn er arbo-verzekeringen en verzuimoplossingen op maat.

MVO

De ambitie is groot. Wij gaan voor een duurzame ontwikkeling van de sector. De sector ligt onder een vergrootglas als het gaat om arbeids-omstandigheden, dierenwelzijn en het milieu. De maatschappij vraagt om inzicht in de impact van een product. We zetten ons in om de ketens achter deze artikelen samen met onze leden te doorgronden en onze invloed aan te wenden om te verbeteren waar nodig. 
Lees onze MVO-visie 

Modint dossiers

Hier vind je onze actuele dossiers en branchenieuws. Sommige onderwerpen zijn exclusief voor leden. Hiervoor dien je in te loggen. 

Innovatie

Modint helpt leden hun innovatiekracht te versterken. We manifesteren ons richting het topsectorenbeleid, onderwijs en overheden om de economische, technologische en sociale bijdragen van de kleding- en textielsector zichtbaarder te maken.

Modint Ledengroepen

Leden uit dezelfde branche of met een gemeenschappelijke achtergond werken samen binnen Modint. Zij delen informatie, houden bijeenkomsten en werken samen met het Modint medewerkers aan projecten die specifiek binnen hun sector spelen. 

Thema'sDossier CoronavirusAgendaWord lid